Waarom is er PureDog Light ?


In de dieren branche worden we regelmatig geconfronteerd met honden die overgewicht hebben.

Baasjes willen nu eenmaal verwennen en veel mensen kijken naar de voedingstabel en geven de aanbevolen hoeveelheid die daar vermeld staat.

Zoals u in onze voedingstabel kunt lezen, zijn er nogal wat redenen om de aanbevolen hoeveelheid bij te sturen.

Als de hond eenmaal –zichtbaar- te zwaar is, is het een hele klus om dat gewicht er weer af te krijgen. De actie die meestal ondernomen wordt, is het voer minderen en aanvullen met sperziebonen of gewoon minder geven. Beide methodes hebben een groot nadeel, wanneer u namelijk het voer mindert, krijgt de hond ook minder vitamines en mineralen binnen, terwijl u die nu juist wél op niveau moet houden.

De PureDog Light bevat een aangepast gehalte eiwitten en vetten, waardoor de hond – bij dezelfde hoeveel voer als ervoor - af gaat vallen.

De lightbrok is uiteraard ook prima te gebruiken voor senior honden en andere honden met een lagere energie behoefte

Tevens zitten er in de PureDog (alle uitvoeringen) extra vezels, deze zorgen ervoor dat de darmen veel meer gestimuleerd worden dan bij de meeste andere voeders. Groot voordeel hiervan is, dat de ontlasting er niet hard, zacht of glad uitkomt, maar meer als een schakel. Door deze bobbels in de ontlasting wordt de anaalklier veel beter gestimuleerd en is de kans op ontstekingen en vollopen van de anaalklier aanzienlijk kleiner.

We hebben de lightbrok uitgebreid getest en de resultaten zijn echt geweldig! Geen honden die de hele dag om eten zeuren, maar gewoon voldane honden die geleidelijk gewicht verliezen, en wél in goede conditie blijven. En een hond die op gewicht is zit veel lekkerder in z’n vel ( letterlijk en figuurlijk ) en zal daardoor ook makkelijker bewegen, waardoor er een win win situatie ontstaat, want een actievere hond verbrand uiteraard meer dan een sjokkende.

Wij wensen u en uw hond heel veel gezonde en vitale jaren toe met onze producten.


Het PureDog team