Waarom hebben we bij PureDog gekozen voor een geperste brok ?


Het antwoord op deze vraag is ( voor ons ) eigenlijk niet zo moeilijk. Er gaan op internet heel veel verhalen rond over de voor en nadelen van geëxtrudeerd en geperst hondenvoer. We zouden ons voor kunnen stellen dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Heel veel van die verhalen ( en wij hebben er echt heel veel gelezen ) berusten meer op meningen dan op feiten.

Hoog verhit in de extruder ( 130 graden ) , laag verhit tijdens het persen ( 70 graden ) wij kunnen wel wat voor en nadelen bedenken. Onder verhitting van 130 graden gaan grondstoffen verbindingen aan en kunnen van structuur veranderen ( kook maar een ei ) ……….in hoeverre dit schadelijk is? Het blijft gissen.

Een van de voordelen van persen, is dat de grondstoffen individueel ingekocht kunnen worden en daarna tegen elkaar aan gedrukt worden en dus hun oorspronkelijke waardes behouden. Wij denken dat dan nauwkeuriger het eindresultaat bepaald kan worden.

Geperste brokken en vers vlees laten zich perfect mengen en combineren , vandaar onze keuze om PureDog te laten persen.

Op het internet kunt u van alles vinden over beide productie processen, dus wij gaan u hier daarmee niet vermoeien. We kunnen ons in allebei de manieren vinden, maar 30 jaar ervaring heeft ons doen besluiten om een geperste brok te laten maken

Een dure brok is niet altijd beter, een betere brok is wel altijd duurder !

Wij wensen u en uw hond heel veel gezonde en vitale jaren toe met onze producten.


Het PureDog team