Waarom zitten er in PureDog brokken wél granen?


Honden kunnen granen heel goed verteren, als ze maar goed ontsloten zijn. (gekookt) Dit houdt in dat de granen volledig verteerbaar zijn gemaakt. Het ontsluiten van granen gebeurt vaak onvoldoende. Hierdoor kunnen er darmproblemen ontstaan zoals gasvorming, darmklachten en slappe ontlasting.

Bij geperst voer worden alle ingrediënten/grondstoffen apart ingekocht (de granen worden dus ontsloten ingekocht) en onder verhitting van ongeveer 75 graden tegen elkaar geperst. Zo vormt zich een brok die ook wel biks wordt genoemd.

Gluten- en granenallergieën komen bij honden (en katten) zelden voor. Glutenallergie wordt vaak verward met gluten intolerantie. Dit heet bij mensen Coeliakie en is een auto-immuunziekte. Hieraan verwante ziektes komen bij honden zelden voor. Gluten zitten in onze branche een beetje in een verdomhoekje, dus spelen heel veel fabrikanten hier op in. De meeste dierenwinkels hebben zelden vraag naar granen/glutenvrij voer. Klanten die er om vragen willen het geven omdat ze er over gelezen hebben, níet omdat ze er ervaring mee hebben. Dit zijn vaak mensen die nét een hond hebben en zich hebben ingelezen op sites en forums.

Als honden ergens allergisch voor zijn, is er meestal sprake van een eiwit allergie. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste huid- en vachtproblemen niet door voedingsmiddelen worden veroorzaakt, maar door pollen en mijten. De kans op een voedselallergie of een allergische reactie is dus zeker niet hoger wanneer u een voer geeft met granen.

Granen zorgen voor binding en structuur van de brok. Ze zijn belangrijk voor een goede darmfunctie. De verteerbaarheid van granen is veel hoger dan die van eiwitten en vetten. De granen zijn een belangrijke koolhydratenbron en zorgen voor heel veel energie.

En daarom zitten er dus wél granen in onze brokken!

Bij PureDog hebben we gekozen voor de meest zuivere grondstoffen, de beste olien en de hoogste percentages vitamines en mineralen. Omdat PureDog alles in eigen beheer doet kunnen we tóch een zeer betaalbare brok aanbieden. Wij doen zelf de vertegenwoordiging, de website, de verpakking, logo’s ontwerpen en alles wat er nog meer bij komt kijken om een product in de markt te zetten.


Wij wensen u en uw hond heel veel gezonde en vitale jaren toe met onze producten.


Het PureDog team