Wat zijn eiwitten ?

Eiwitten zijn aminozuren. De aminozuren kunnen verdeeld worden in essentiële en niet essentiële. De essentiële kan de hond niet zelf maken en moeten dus in het voer zitten. In ons voer zitten twee soorten eiwitten, dierlijke en plantaardige. Van beide soorten hebben we bij PureDog de beste gekozen. Daar waar de juiste eiwitten niet in dierlijke vorm voorhanden waren hebben we dit aangevuld met ( zeer hoogwaardige en voorbewerkte ) plantaardige eiwitten. Dit is een zeer kostbaar proces, maar bij PureDog willen we uitsluitend met de allerbeste grondstoffen werken.

Bijna alle weefsels in het lichaam zijn grotendeels opgebouwd uit eiwitten. Tevens maken eiwitten deel uit van hormonen, enzymen, ontgiftingsmechanismen en afweerstoffen. Ook spelen eiwitten een belangrijke rol in de waterhuishouding. Kortom een heel belangrijk product voor uw hond! Productie van weefsels ( groei en vervanging ) kost veel eiwit!

Verteerbaarheid van eiwitten

Helaas zitten hier bij de verschillende diervoeders hele grote kwaliteitsverschillen tussen, aan alle grondstoffen hangt immers een prijskaartje. Bij PureDog hebben we geen concessies gedaan aan de kwaliteit en hebben we uitsluitend gekozen voor de best verteerbare eiwitten. Wat zich vrijwel direct laat zien aan de algehele conditie van de hond.

Wat vertelt de verpakking over het voer ?

De wet stelt duidelijke grenzen aan wat er op de verpakking mag staan. Er mogen GEEN kwaliteitskenmerken op vermeld worden. We moeten het doen met een analyse waarin de percentages vermeld staan. Ook is er een ingrediënten lijst, maar die zegt dus helemaal niets over de verteerbaarheid ( kwaliteit ) van de grondstoffen. Eiwit is een erg dure grondstof en is helaas een onderdeel van het voer waar regelmatig op bezuinigd wordt. Bij PureDog hebben we niet gekozen voor de voordeligste samenstelling, maar voor de hoogst haalbare kwaliteit. De verpakking verklapt de kwaliteit echter niet, daar komt u dus alleen maar achter door het te gaan voeren aan uw hond. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat uw hond binnen de kortste keren laat zien wat een geweldig voer het is !

Te weinig eiwitten

Eiwitten zijn van levensbelang en een tekort aan ( opneembare )eiwitten vormt dan ook een directe bedreiging voor de gezondheid.

Een tekort aan eiwitten heeft een slechtere algemene conditie als gevolg, het is schadelijk voor de weerstand en zal bij een groeiend dier tot groeivertraging of achterstand leiden.

Te veel eiwitten

De kans dat dit voorkomt is zeer klein, overschotten van eiwitten worden nutteloos verbrand. Eiwitten zouden ook bij kunnen dragen aan groeistoornissen maar dat is een fabeltje, dit is wetenschappelijk weerlegd in 1993 door Dr.R.C Nap. Eiwitten zorgen ook niet voor een grotere hond, een tekort aan ( opneembare ) eiwitten tijdens de jeugd kan er wel voor zorgen dat de hond kleiner blijft dan het genetisch plan was.

Bij oudere honden is er een belangrijke relatie tussen de eiwitvoorziening en de nierfunctie. Regelmatige controle is dan ook aan te bevelen.